maanantai 5. joulukuuta 2011

Viides luukku

Yllätys yllätys, nyt tulee taas herkullisia reseptejä, joita joulun alla voi hyödyntää. Tai mikseipä vaikka koko vuoden. Mikä olisikaan ilahduttavampaa, kuin viedä sukulaisilleen joulumuistamisena jotain itsetehtyä. Ainakin yhtä ilahduttavaa näitä herkkuja on tehdä (ja maistella). Karkit vain kauniisti koristeltuihin pikkukoreihin ja sukuloimaan!

Marmeladi

½ l vettä
25 g agar agaria
½ kg sokeria
125 g hedelmäsosetta (vauvanruokasosetta)
1 sitruunan mehu

Liota agar agaria ½ litrassa kylmää vettä muutaman tunnin ajan. Kuumenna vesi ja agar kattilassa kiehuvaksi. Sekoita koko ajan kunnes agar on kokonaan liuennut veteen. Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä n. tunti. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Seos on valmista, kun lastalla nostettaessa valuu lankamaisesti. Nosta liedeltä ja lisää hedelmäsose ja sitruunan mehu. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle laakealle vadille hyytymään. Leikkaa hyytynyt marmeladi pieniksi paloiksi. Pyörittele sokerissa.

Hedelmätoffee

3 dl kermaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl vaniljasokeria
100 g kuivattuja hedelmiä (omenaa, aprikoosia, ananasta, persikkaa..)

Hienonna kuivatut hedelmät. Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se muuttuu paksuksi. Kaada leivinpaperin päälle, hyydytä ja leikkaa paloiksi.

Herkullisia hetkiä!

Marika