Ryynirieska
1 l piimää tai maitoa
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
1 muna
½ dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Laita ohraryynit turpoamaan piimään muutamaksi tunniksi. Sekoita suola, muna ja jauhot joukkoon. Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia.
Hiivaleipä
½ l maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
1 l piimää tai maitoa
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
1 muna
½ dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Laita ohraryynit turpoamaan piimään muutamaksi tunniksi. Sekoita suola, muna ja jauhot joukkoon. Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia.
Hiivaleipä
½ l maitoa
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Sekoita lämpimään maitoon hiiva, suola ja siirappi. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Taikina saa olla melko pehmeää. Lisää alustamisen alkuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota. Leivo siitä kaksi leipää. Paista kohotettuja, pisteltyjä leipiä 200 asteessa noin puoli tuntia.
Leipiä leipoessa haikea ja kaunis joululaulu kuunneltavaksi:
http://www.youtube.com/watch?v=9BmoafN_nGo&feature=related
Marika